Annons
Nyheter

Mali stänger ner tv-kanal

Mali • Publicerad 3 november 2022
Malis juntaledare Assimi Goïta. Arkivbild.
Malis juntaledare Assimi Goïta. Arkivbild.Foto: AP/TT

Malis styrande militärjunta stänger ner en av landets nationella tv-kanaler. Beslutet kommer efter att en journalist på kanalen kritiserat juntan, och därmed "brutit den etiska koden i Mali".

Journalisten Mohamed Halidou Attaher varnade i september för att yttrandefriheten var i fara, "och så även demokratin" och att styret ägnar sig åt mobbmentalitet.

Annons

Landet styrs sedan augusti 2020 av en militärjunta. Juntans ledare, översten Assimi Goïta, skrev i juni under ett dekret som som innebar att övergångsperioden till ett civilt styre kommer att fortsätta råda i 24 månader, till tidigast mars 2024.

Juntaledningen har motiverat sitt grepp om makten med de oroligheter som ännu råder i landet. Den har brutit försvarsavtalet som landet hade med Frankrike och i stället närmat sig Ryssland, bland annat genom att hyra in legosoldater från den ökända Wagnergruppen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons