Annons
Nyheter

Mäklare häktad efter razzia

Brott • Publicerad 12 maj 2023
I tisdags genomförde polisen en razzia mot mäklarbolagets kontor i centrala Stockholm.Arkivbild.
I tisdags genomförde polisen en razzia mot mäklarbolagets kontor i centrala Stockholm.Arkivbild.Foto: Robin Bäckman/TT

En fastighetsmäklare i Stockholm har häktats misstänkt för flera grova ekonomiska brott, rapporterar flera medier. Ytterligare två personer är häktade i ärendet.

I tisdags genomfördes ett tillslag mot en fastighetsmäklarfirmas kontor i centrala Stockholm och mot flera andra adresser, vilket Expressen var först att berätta om.

Annons

Vid insatsen greps fyra personer, varav två har kopplingar till mäklarbyrån. Polisen ska även ha beslagtagit dokument, datorer och mobiltelefoner.

På fredagen häktades en fastighetsmäklare som har en framträdande position på firman. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov näringspenningtvätt och grovt bokföringsbrott.

Den misstänkta brottsligheten ska ha pågått sedan 2019 fram till i höstas och har skett i samband med bostadsförmedlingar.

Ytterligare två personer häktades misstänkta för grov näringspenningtvätt och grovt bedrägeri.

Den fjärde som greps vid insatsen är försatt på fri fot släpptes i avvaktan på fortsatt utredning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons