Nyheter

"Maken bakom Sydafrikamord"

Maken till en svensk kvinna som mördades i Sydafrika den 12 november misstänks ligga bakom dådet, uppger åklagaren för AFP.
Nyheter • Publicerad 7 december 2010

Paret var på smekmånad när kvinnan blev mördad. Den brittiske maken misstänks enligt åklagaren för att ha betalat en taxichaufför en summa motsvarande 15 000 kronor om han dödade svenskan, skriver Reuters.

Fallet har väckt stor internationell uppmärksamhet. Först häktades en man därefter ytterligare två till, de sistnämnda misstänkta för kidnappning, grov stöld och mord. En av de häktade ska ha kört bilen som transporterade svenskan och hennes man i Kapstaden.

Paret var på bröllopsresa när deras minibuss stoppades av beväpnade män i en kåkstad utanför Kapstaden. Chauffören tvingades ut och senare släppte männen svenskans man.

Han larmade polis som hittade kvinnan död i baksätet på bussen.

Det är en av de misstänkta – den utpekade taxichauffören – som pekar ut maken, skriver den sydafrikanska nyhetssajten News24. Det framgår av ett avtal som taxichauffören slutit med åklagaren och som lästes upp i rätten.

Enligt AFP fick taxichauffören även sin dom meddelad i dag, i samband med uppgörelsen med åklagaren. Han får 18 års fängelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.