Nyheter

Magnus Carlssons advokat: "Jag tror att han blir friad"

– Han har inte haft något uppsåt. Jag tror att han blir friad, säger advokaten Per E Samuelsson till BT angående att boråsaren Magnus Carlsson nu åtalas för skattebrott i härvan kring Bruno Tillander.
Nyheter • Publicerad 25 november 2011
Magnus Carlsson är en av de folkkära artisterna som åtalas i dag.
Magnus Carlsson är en av de folkkära artisterna som åtalas i dag.Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Skattehärvan kring artistbokaren Bruno Tillander går nu till domstol. I dag åtalas bland andra Magnus Carlsson för skattebrott och riskerar upp till två års fängelse.

De grövsta anklagelserna riktas mot artistbokaren Bruno Tillander som åtalas för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott – brott som vid fällande som ger minst sex månaders fängelse och som mest sex år.

Flera artister har dragits med i härvan och tre av dem är medåtalade. Förutom Magnus Carlsson så finns Martin Stenmarcks och Lotta Engbergs namn med på kammaråklagare Arne Fors stämningsansökan.

Artisternas åtal gäller skattebrott alternativt vårdslös skatteuppgift. Straffskalan går upp till två års fängelse.

– Som åklagare väcker man ju åtal när man anser sig ha bevisning bra nog för en fällande dom. Åtalet bygger mycket på uppgifter som artistbokaren har lämnat med platser, datum och ersättningar, säger kammaråklagare Arne Fors till BT.

Försvarets version om saknat uppsåt bedömer Arne Fors bli en huvudfråga i förhandlingen. Han säger:

– Får man pengar för något så förstår man ju att man ska deklarera för den inkomsten. Det är inget konstigt.

Enligt åtalet har Magnus Carlsson med uppsåt eller av grov oaktsamhet inte redovisat inkomster på 575 000 kronor under 2007 och 2008 och därmed betalat cirka 300 000 kronor för lite i skatt. Åklagaren stöder sig på både förhör och skriftlig bevisning.

Magnus Carlsson är född och uppvuxen i Fristad och kommer om knappt två veckor till Gustav Adolfs kyrka i Borås för att sjunga en julkonsert.

BT har sökt Magnus Carlsson, som avböjer att kommentera åtalet.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.