Annons
Nyheter

"Macarena" skulle skingra protester

Nyzeeländska myndigheter har med hjälp av musik försökt att skingra demonstranter som slagit läger utanför parlamentsbyggnaden i huvudstaden Wellington
Nya Zeeland • Publicerad 13 februari 2022
Inte ens "Macarena" och Barry Manilow kunde få demonstranterna att ge upp.
Inte ens "Macarena" och Barry Manilow kunde få demonstranterna att ge upp.Foto: Mark Mitchell/AP/TT

En femtonminutersslinga med Barry Manlilows hits, tillsammans med "Macarena" , spelades upp för demonstranterna, rapporterar BBC.

Den brittiska artisten James Blunt skojade på Twitter och uppmanade polisen att höra av sig om musiken inte hade önskad effekt. Och senare kunde faktiskt artistens radioplåga "You're beautiful", tillsammans med barnvisan "Baby shark" höras skråla ut ur högtalarna, rapporterar nyhetssajten Stuff.

Annons

De hundratals demonstranterna svarade med att spela egna låtar som "We're not gonna take it". Demonstranterna protesterar mot covidrestriktioner, inspirerade av de kanadensiska lastbilsprotesterna, och har visat sig uthärdliga.

Förutom musiken har de tvingats utstå omfattande regn, och myndigheterna satte också igång sprinklersystemen på de gräsmattor där demonstranterna slagit upp sina tält.

Demonstranterna har svarat med paraplyer och ponchos, och har även grävt diken för att leda bort sprinklervattnet, enligt Stuff.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons