Annons
Nyheter

M i Sölvesborg backar om flyktingförslag

Moderaterna i Sölvesborg kommer att stoppa flera förslag om flyktingmottagandet de själva varit med att ta fram under det tidigare styret tillsammans med Sverigedemokraterna, rapporterar .
Politik • Publicerad 27 november 2022
Moderaternas gruppledare i Sölvesborg, Kith Mårtensson. Arkivbild.
Moderaternas gruppledare i Sölvesborg, Kith Mårtensson. Arkivbild.Foto: Magnus Lejhall/TT

Förslagen rör bland annat att Sölvesborg ska utmana Migrationsverkets rätt att placera asylsökande i Sölvesborg, att flyktingar ska placeras i bostäder utanför kommunen och kunna inhysas i husvagnar.

För några veckor sedan röstade Moderaterna för förslagen. När fullmäktige sammanträder på måndag kommer partiet rösta emot strategin.

Annons

– Vi har inte ändrat uppfattning. Det här är dokument som är framtagna i diskussion där man har fått ge och ta som man får göra när man är fler än en som ska ta fram någonting, säger Kith Mårtensson, gruppledare i Moderaterna till radion.

– De anvisade flyktingar vi har fått till oss har vi kunnat ta hand om på ett jättebra sätt.

M bröt samarbetet med SD efter valet i år och styr nu tillsammans med S, C och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet. Mårtensson och Moderaterna har utsatts för såväl hat och hot efter beslutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons