Annons
Nyheter

Electrolux steg på stillsam börs

Ekonomi • Publicerad 16 juni 2021
Försiktig handel på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Försiktig handel på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Onsdagens aktiehandel var avvaktade på flera håll i världen i väntan på ett räntebesked från den amerikanska centralbanken. Så även på Stockholmsbörsen, som stängde ett par timmar innan Federal Reserve bekände färg.

Det breda OMXS-indexet steg marginellt: upp 0,1 procent. OMXS30-index, där de mest omsatta aktierna är listade, ökade 0,3 procent.

Annons

Bäst bland storbolagen gick vitvarutillverkaren Electrolux, som steg 3,3 procent. Andra vinnare var skogsbolaget SCA och mätteknikkoncernen Hexagon, som klättrade 2,8 respektive 1,3 procent.

Till förlorarna hörde tre av de fyra storbankerna. Mest av dem tappade Swedbank, som gick ned 0,5 procent. Allra sämst på OMXS30 gick låsjätten Assa Abloy, som backade 1,2 procent.

Även på de ledande Europabörserna var rörelserna små. FTSE100-index i London och CAC40-index i Paris steg båda 0,2 procent, medan DAX-index i Frankfurt tappade 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons