Annons
Nyheter

Lufthansa: Övertaligheten 26 000 anställda

Ekonomi • Publicerad 11 juni 2020
Flygbolaget Lufthansa står som hela flygbranschen inför stora utmaningar i coronakrisen. Arkivbild.
Flygbolaget Lufthansa står som hela flygbranschen inför stora utmaningar i coronakrisen. Arkivbild.Foto: Michael Probst AP/TT

Lufthansa beräknar att den så kallade övertaligheten i personalstyrkan uppgår till motsvarande 26 000 anställda, enligt en talesperson för det tyska flygbolaget. Det kan jämföras med beskedet från flygbolaget för ett par veckor sedan att fler än 10 000 måste sägas upp till följd av coronakrisen.

Lufthansakoncernen, där även flygbolagen Swiss, Austrian Airlines och Brussels Airlines ingår, ser över sina tillgångar och förhandlar just nu med fackliga företrädare om åtgärder för att anpassa organisationen med arbetstidsförkortningar och lönesänkningar för att undvika uppsägningar.

Annons

Bolaget redovisade för en dryg vecka sedan en brakförlust på 2,1 miljarder euro för första kvartalet i år. Rapporten kom bara dagarna efter det att Lufthansa gjort upp om ett statligt stödpaket på sammanlagt 9 miljarder euro.

Stödpaketet måste godkännas av Lufthansas årsstämma den 25 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons