GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Livstids fängelse för dödlig brand i Taiwan

Taiwan • Publicerad 5 augusti 2022
Den utbrända byggnaden i Kaohsiung i södra Taiwan efter den dödliga branden i oktober i fjol.
Den utbrända byggnaden i Kaohsiung i södra Taiwan efter den dödliga branden i oktober i fjol.Foto: Huizhong Wu/AP/TT

En kvinna i Taiwan som anlade en dödlig höghusbrand i staden Kaohsiung i oktober har dömts till livstids fängelse. Branden rasade genom flera av de 13 våningarna under timmar innan den kunde släckas. 46 människor omkom och 41 skadades.

Den 51-åriga kvinnans motiv ska enligt åtalet ha varit svartsjuka. Hennes syfte uppges ha varit att starta en brand för att skämma ut pojkvännen, som hon misstänkte för otrohet. Kvinnan har själv hävdat att hon tänt rökelse för att hålla myggen borta, men har gett motsägelsefulla svar kring sitt agerande före branden.

Hon riskerade dödsstraff men domstolen nöjer sig alltså med livstids fängelse med motiveringen att kvinnan inte avsiktligt velat orsaka dödsfall.

Branden har väckt oro kring bristande säkerhet i byggnader i Taiwan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.