Annons
Nyheter

Livstid för dödlig skjutning på Östermalm

Brott • Publicerad 7 april 2021
Avspärrningar på den plats på Östermalm i Stockholm efter skottlossningen där en person dödades. Arkivbild.
Avspärrningar på den plats på Östermalm i Stockholm efter skottlossningen där en person dödades. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Även hovrätten dömer en 37-årig man till livstids fängelse för mordet på en man i en verkstad på Östermalm i centrala Stockholm förra våren.

Händelsen ägde rum vid lunchtid den 27 mars 2020. Iklädd svart motorcykelställ och svart motorcykelhjälm klev 37-åringen in på en verkstad på Östermalm med en skarpladdad pistol i handen. Därinne sköt han med fyra skott på nära håll mot en man som avled kort därpå. Han försökte även skjuta ytterligare en man, men denne lyckades springa undan och träffades inte.

Annons

Skytten lämnade sedan platsen i hög fart på den motorcykel som han kommit dit på.

37-åringen som nu fälls för mord och mordförsök, samt bland annat grovt vapenbrott, döms mot sitt nekande.

"Det hör inte till vanligheterna att få en fällande dom i ett mord med skjutvapen i kriminella miljöer. Så vi är nöjda med domslutet", säger Carola Pettersson, polisens utredare i mordet och mordförsöket, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons