Annons
Nyheter

Levande och oskadd väntar på döden

Bland de haitier som saknats efter jordskalvet var systern till hjälporganisationen Hoppets stjärnas lokala chef.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2010
Den kvinna som är syster till Hoppets Stjärnas platsansvarige för Haiti, hittades för mer en ett dygn sedan av amerikansk räddningspersonal. Men hon sitter tillsammans med tre andra helt oskadda i ett hål under resterna från ett flervåningshus. - De går inte att ta fram och det ser mörkt ut för dem, säger den svenske katastrofchefen och biståndsarbetare Gunnar Hällgren.
Den kvinna som är syster till Hoppets Stjärnas platsansvarige för Haiti, hittades för mer en ett dygn sedan av amerikansk räddningspersonal. Men hon sitter tillsammans med tre andra helt oskadda i ett hål under resterna från ett flervåningshus. - De går inte att ta fram och det ser mörkt ut för dem, säger den svenske katastrofchefen och biståndsarbetare Gunnar Hällgren.Foto: HOPPETS STÄJRNA/Scanpix

I lördags hittades hon av amerikansk räddningspersonal – helt oskadd men till synes omöjlig att rädda.

Hon sitter tillsammans med tre andra människor i ett hål under resterna av ett flervåningshus.

Annons

– De går inte att ta fram och det ser mörkt ut för dem, säger Hoppets stjärnas svenske katastrofchef Gunnar Hällgren.

Det förefaller enligt Hällgren nästan omöjligt att rädda dem. De fyra lär få sitta och vänta på antingen ett mirakel eller döden.

– Det går inte att gå in där utan att betong och husdelar faller över dem, säger Gunnar Hällgren som anlände till Port-au-Prince sent i lördags.

Gunnar Hällgren ska nu försöka hjälpa till att organisera räddningsarbetet inte minst för alla dem som på något sätt har drabbats inom Hoppets Stjärnas lokala organisation.

– Det är viktigt att så snabbt som möjligt ge en hjälp till de överlevande och se till att vardagen kommer igång, mitt i all katastrof. Nu förbereder vi att sända hit ett team med läkare och sköterskor från Sverige för att hjälpa till i räddningsarbetet. De reser från Sverige tisdag morgon, säger Gunnar Hällgren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons