GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Läste som tvååring – Mensamedlem vid fyra

Som tvååring lärde han sig att räkna och läsa genom att titta på tv och spela spel på sin surfplatta.
Nu har fyraårige Teddy Hobbs blivit Storbritanniens yngsta medlem i geniklubben Mensa.
Storbritannien • Publicerad tisdag 20:06
Huruvida fyraårige Teddy Hobbs kan lösa Rubiks kub än är oklart. Arkivbild.
Huruvida fyraårige Teddy Hobbs kan lösa Rubiks kub än är oklart. Arkivbild.Foto: Shizuo Kambayashi/AP/TT

I dag kan Teddy Hobbs räkna till 100 på sju olika språk – däribland mandarin.

Pojkens mamma Beth Hobbs säger till BBC Radio 4 att hon först trodde att sonen "bara gjorde ljud" när han spelade spel. Snart insåg hon att han ljudade siffror på kinesiska.

– Han väljer ett nytt ämne att intressera sig för varannan månad eller så, verkar det som. Ibland är det siffror. Under en period var det tidtabeller – det var en väldigt intensiv period – sedan länder och kartor och att lära sig att räkna på olika språk, säger hon.

Mensa är en förening för ovanligt intelligenta människor, startad i Storbritannien 1946. Teddy Hobbs, som kommer från Portishead i det brittiska grevskapet Somerset, gjorde geniklubbens en timme långa intelligenstest vid en ålder av tre år och sju månader.

– Jag var orolig för att han skulle sitta framför en dator i en timme, men han älskade det verkligen, säger Beth Hobbs.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket i snitt uppnås av två procent av befolkningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.