Annons

Efter explosionen: ”Vi har en del spaningsuppgifter”

Polisen påbörjade under onsdagsförmiddagen en teknisk undersökning efter explosionen i en bil i Fritsla.
– Vi har en del spaningsuppgifter som vi kommer jobba på med. Jag hoppas att det kommer att klarna framöver, säger Stina Frenning, polisens förundersökningsledare.
Fritsla • Publicerad 25 mars 2020
Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

Det var vid 03.20 som larmet om explosionen kom. När polisen kom till platsen visade det sig att det skett en explosion i motorrummet på en personbil som stod parkerad på en garageuppfart. Bilder från platsen visar att bilens motorhuv fått större skador.

– Ägaren ska ha upplevt att det small till något i bilen, sa Bo Sandström, inre befäl hos Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till BT vid 04-tiden.

Annons

Under förmiddagen påbörjade polisens tekniker en undersökning av bilen. Händelsen utreds i nuläget som skadegörelse.

Någon misstänkt för explosionen finns ännu inte, men polisen planerar att göra förhör.

– Vi har många som vi ska höra. Jag kan i nuläget inte säga om det är riktat mot någon person eller indirekt mot någon, säger Stina Frenning.

Polisen tog rester i beslag direkt efter explosionen. De ska nu analyseras.

– Troligtvis har det slängts en banger mot bilen, sa Johan Ahrne, stationsbefäl hos polisen i Borås till BT på onsdagsmorgonen.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Lars WendtSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons