Annons
Nyheter

Länsförsäkringar får högst betyg

Länsförsäkringar har liksom förra året de nöjdaste bolånekunderna, följt av Handelsbanken och SBAB.
Nyheter • Publicerad 23 november 2009

De får bäst betyg när Svenskt Kvalitetsindex rankar kundnöjdheten på bolånemarknaden.

I botten av listan syns SEB och Swedbank.

Annons

Svenskt Kvalitetsindex bolånestudie bygger på drygt 3 500 intervjuer med privatkunder, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och bostadsföretag. Nöjdheten med branschen i stort ligger kvar på samma nivå som förra året. Andelen klagande kunder har dock ökat något, från sex till nio procent.

Andelen som ansett sig ha haft anledning att klaga men inte "funnit det mödan värt" har minskat totalt sett men är fortsatt hög för några av bolagen. Det finns också avsevärda förbättringsmöjligheter när det gäller hanteringen av klagomål, skriver SKI i en analys.

Länsförsäkringar får betyget 81,3 medan Handelsbanken inklusive Stadshypotek får 72,6 och SBAB får 71,8.

För Länsförsäkringar och Handelsbanken innebär det en förbättring jämfört med förra året, medan SBAB:s betyg har sjunkit från 74,1 till 71,8.

Nordea får betyget 69,5 medan SEB får 67,1 och Swedbank 67,2. Medel för branschen är 72,7.

Svenskt Kvalitetsindex har också mätt hur nöjda kunderna är med sina fastighetsmäklare. Närmare 1 300 säljare av villor, fritidshus och bostadsrättslägenheter har intervjuats den senaste månaden.

Högst betyg av de särredovisade mäklarna får Mäklarhuset följt av Fastighetsbyrån. Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån är de som ökat mest sedan förra året.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons