Annons
Nyheter

Läkare skrev ut dödliga doser

Hälsa • Publicerad 10 juli 2020
Läkaren riskerar att genast bli av med sin läkarlegitimation efter att ha skrivit ut dödliga doser läkemedel till patienter. Arkivbild.
Läkaren riskerar att genast bli av med sin läkarlegitimation efter att ha skrivit ut dödliga doser läkemedel till patienter. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

En läkare i som har arbetat i region Västernorrland riskerar att omedelbart få sin läkarlegitimation indragen, skriver Allehanda. Det är Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som vill att legitimationen genast ska dras in, efter att läkaren skrivit ut dödliga doser med läkemedel till patienter.

Sedan den 15 maj är läkaren avstängd från Region Västernorrland och anmäldes vid tillfället till Ivo. Under nio månader hade läkaren då skrivit ut beroendeframkallande läkemedel i stor omfattning.

Annons

Läkaren har sedan tidigare anmälts av vårdpersonal på ett annat landsting där han misstänktes ha stulit läkemedel. Polisen lade då ner ärendet, men Ivo kritiserade läkaren för att ha skrivit ut beroendeframkallande läkemedel till anhöriga.

Bland läkemedel som skrivits ut hittas Tramadol, Stesolid och Stilnoct. Utskrifterna har varit i en sådan omfattning att Ivo inte kunnat se dem som försvarliga.

Det är nu upp till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att avgöra om läkaren mister sin legitimation.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons