Annons
Nyheter

Lägger ned utredning om morddömd man som dog

Brott • Publicerad 3 juni 2021
Mannen dömdes för mord samma dag som han hittades avliden. Arkivbild.
Mannen dömdes för mord samma dag som han hittades avliden. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En man hittades död bara minuter efter det att han dömts till fängelse för mord. Nu läggs förundersökningen om dödsfallet ned, meddelar Åklagarmyndigheten.

"Anledningen till det är att det efter de utredningsåtgärder som har vidtagits inte längre finns anledning att anta att någon har berövat den avlidna personen livet", säger åklagare Anna Maria Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

Polisen larmades i fredags om att mannen hade hittats död på landsbygden i Örebro kommun. Larmet kom bara minuter efter det att Göta hovrätt meddelat att han dömdes till 18 års fängelse för mord på en kvinna i Hjärsta i Örebro våren 2018. Mannen hade friats i tingsrätten.

En man som befann sig på samma adress där den morddömde mannen hittades död greps och anhölls som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, men släpptes kort därpå.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons