Annons
Nyheter

Kyrkklocka i Åsa ringde – i två timmar

Inrikes • Publicerad 14 augusti 2021
Kyrkklockan i Åsa fick stängas av manuellt av vaktmästaren efter två timmar. Arkivbilden föreställer en kyrka i Tensta.
Kyrkklockan i Åsa fick stängas av manuellt av vaktmästaren efter två timmar. Arkivbilden föreställer en kyrka i Tensta.Foto: Janerik Henriksson/TT

Klockan i Ölmevallakyrkan i halländska Åsa slog som vanligt vid åttatiden på lördagsmorgonen. Men till skillnad från en vanlig helg klingade den inte av – utan fortsatte i två timmar.

– Den slutade aldrig. Det brukar vara fem minuter, men den fortsatte ringa. Jag tänkte att nu har den fått fnatt, säger Anna Maria Johansson, som bor i området, till P4 Halland i Sveriges Radio.

Annons

En vaktmästare kom efter två timmar för att stänga av kyrkklockan manuellt. Vad som gjorde att Åsaborna gick miste om sin sovmorgon är inte klart, och Anna Maria Johansson befarar att det ska hända igen.

– Det är inte katastrof inte men ett lite störande moment. Man vet inte om man kommer bli väckt eller få sovmorgon, säger hon till radion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons