Annons
Nyheter

Döms till 18 år – kvävde sambon till döds

Mannen kvävdes till döds med kuddar, och den misstänkta kvinnan – hans sambo – erkände i förhör sitt brott. Nu dömer Växjö tingsrätt en 48-årig kvinna för mord till 18 års fängelse.
Brott • Publicerad 25 maj 2020
Växjö tingsrätt dömer en 48-årig kvinna för mord till 18 års fängelse. Arkivbild.
Växjö tingsrätt dömer en 48-årig kvinna för mord till 18 års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mordet inträffade i slutet av februari, då den äldre mannen hittades död i en lägenhet i centrala Markaryd. Kvinnan greps i lägenheten där hon befann sig tillsammans med en jämnårig man när ambulansen anlände. Även mannen var inledningsvis misstänkt för mord och anhölls, men han släpptes senare.

Kvinnan har velat att händelsen betraktas som dråp, då kudden som trycktes mot mannens ansikte skulle "skrämma och få tyst på" mannen under ett bråk – inte döda honom. Efter det första kvävningsförsöket drog kvinnan in mannen i sovrummet och fullbordade kvävningen.

Annons

När kvinnan förstod att henne sambo dött började hon dessutom ringa till bekanta och hävda att mannen försökt våldta henne – en lögn hon senare erkänt som ett sätt att försöka komma lindrigare undan.

Utöver mord dömer tingsrätten även kvinnan för grovt rattfylleri samt olovlig körning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons