Annons
Nyheter

Kvinna döms för mordförsök: "Som ett blodbad"

Brott • Publicerad 16 augusti 2021
En kvinna i Malmö döms för att ha gett sig på sin granne med hammare och kniv. Arkivbild.
En kvinna i Malmö döms för att ha gett sig på sin granne med hammare och kniv. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Malmö tilldöms 134 000 kronor i skadestånd efter att ha utsatts för mordförsök i trappuppgången av sin kvinnliga granne. "Det var som ett blodbad på andra våningen", berättade en av de poliser som kom till trappuppgången efter att en granne slagit larm vid lunchtid den 6 april.

Mannen hade blivit angripen med både hammare och kniv och efteråt hade han bland annat 19 skador i huvudet. När han opererades hittades en avbruten knivspets som fastnat i hans öra.

Malmö tingsrätt tror inte på kvinnans uppgifter om att hon agerat i nödvärn efter att ha blivit attackerad av grannen. Eftersom det konstaterats att hon begick brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning döms hon till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons