Annons
Nyheter

Man häktad misstänkt för mord i Falköping

En kvinna i Falköping avled på onsdagskvällen efter ett relationsbråk, då hon skadades allvarligt av ett stickvapen.
En man har nu häktats misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 23 juni 2022
En man är nu häktad misstänkt för mord på en kvinna i Falköping. Arkivbild.
En man är nu häktad misstänkt för mord på en kvinna i Falköping. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Polisen larmades vid 20.45 på onsdagskvällen. Initialt rapporterades det om att tio–tolv personer skulle vara inblandade i ett stort bråk – men det stämmer inte, skriver polisen på sin hemsida nu. Däremot befann sig mycket folk på platsen.

Polisen beskriver det hela som ett relationsbråk.

Annons

– När polisen kommer till platsen hittar de kvinnan allvarligt skadad av någon form av stickvapen, möjligen en kniv, sade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler på onsdagskvällen.

Två män greps i anslutning till platsen där kvinnan hittades. Den utpekade gärningsmannen var beväpnad med kniv i samband med gripandet, och en av poliserna avlossade ett varningsskott.

En av dem frigavs senare på kvällen, inte längre misstänkt för brott. Den andre mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord vid lunchtid på torsdagen.

Polisen bedömer inte händelsen som ett hedersbrott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons