Annons
Nyheter

Kvarts miljon i skadestånd för kattkiss

Rättsligt • Publicerad 4 juni 2021
En kvinna döms av Kristianstad tingsrätt att betala 250|000 kronor i skadestånd på grund av stank av kattkiss i den lägenhet hon flyttade ut ifrån. Arkivbild.
En kvinna döms av Kristianstad tingsrätt att betala 250|000 kronor i skadestånd på grund av stank av kattkiss i den lägenhet hon flyttade ut ifrån. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

När hyresgästen flyttat ut visade sig lägenheten stinka av kattkiss – enligt hyresvärden var det en "ohygglig upplevelse" som framkallade kräkreflexer att gå in i lägenheten när fönstren var stängda. Nu har Kristianstad tingsrätt dömt hyresgästen att betala 250 000 kronor i skadestånd, rapporterar Hem&Hyra.

Kattägarens väninnor har under rättegången intygat att de inte alls känt lukt av kattkiss i lägenheten och att de katter hyresgästen haft gjort sina behov i en låda. Hyresgästen har själv också påtalat att hyresvärden inte hade några anmärkningar efter den besiktning som gjordes när hon skulle flytta.

Annons

Men domstolen har bland annat tagit fasta på vittnesmål från en skadetekniker, som vittnade för fastighetsägaren, och som påpekade att urinstanken varit möjlig att dämpa genom vädring och användning av städkemikalier. Hantverkare har också vittnat om den omfattande renovering som krävts för att få bukt med stanken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons