Annons
Nyheter

Kungligt tillskott – valpen Rio

Kungligt • Publicerad 2 maj 2020
Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio.
Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio.Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna
Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid.
Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid.Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Många passar på att skaffa hund i coronakarantänen – och så även kronprinsessfamiljen. På kungahusets officiella Instagramkonto har de visat upp det nya tillskottet, som fått namnet Rio. En lurvig liten fyrbening med långa öron som syns springa över slottets gräsmatta.

"Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio", skriver de på Instagram.

Annons

Valpen är av rasen cavapoo – en korsning mellan toypudel eller dvärgpudel och cavalier king charles spaniel. Rio flyttade in på Haga slott för en vecka sedan, och på en bild syns hela kronprinsessfamiljen utomhus i vårvädret med Rio hopkurad i kronprinsessan Victorias famn.

Rio blir inte det första kungliga husdjuret. Sedan tidigare har prins Carl Philip och prinsessan Sophia borderterriern Siri, prinsessan Madeleine med familj har hunden Teddy och kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har den bayerska viltspårhunden Brandie.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons