Annons
Nyheter

Kronprinsessan Victoria firas coronasäkert

Det blir inga selfies med kronprinsessan Victoria i Borgholm. Och prinsessan Madeleine får skicka grattishälsningarna från USA.
Årets upplaga av Victoriadagen blir inte som vanligt.
Kungligt • Publicerad 14 juli 2020
En selfie med kronprinsessan Victoria under förra årets födelsedagsfirande på Solliden. Arkivbild.
En selfie med kronprinsessan Victoria under förra årets födelsedagsfirande på Solliden. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic / TT
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria under förra årets firande av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats. Arkivbild.
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria under förra årets firande av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Victoriadagen har firats i 40 år på kronprinsessans födelsedag den 14 juli. I år fyller hon 43 år och precis som för många andra svenskar har födelsedagsfirandet fått skalas ner och anpassas till råden om att hålla avstånd och undvika folksamlingar.

Normalt sett brukar tusentals ölänningar och turister fira kronprinsessan på Öland. I år kommer artisterna Linnea Henriksson, The Mamas, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge att sjunga inför en mycket liten publik på plats i Borgholms slottsruin. Det blir i stort sett delar av kungafamiljen och stavhopparen Armand Duplantis, som ska ta emot årets Victoriapris. Övrig publik får lyssna på konserten från tv-soffan.

Annons

Ölands besöksnäring har drabbats hårt av virusutbrottet och kan nu inte heller se fram emot den vanliga besöksskjutsen under Victoriadagarna.

– Det brukar dra lika mycket folk som under midsommar. Det har satt Öland på kartan, säger öns turistchef Johan Göransson.

– Det är ändå roligt att arrangörerna har lyckats att ställa om och inte ställa in, säger han och hoppas att den tv-sända konserten ska ge bra marknadsföring.

En del av aktiviteterna under Victoriadagarna blir av nästan som vanligt. Victorialoppet kommer att springas och cyklas digitalt och Victoriagolfen spelades på måndagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons