Annons
Nyheter

Kraftigt minskad vinst för fastighetsbolaget

Ekonomi • Publicerad 10 juli 2020
Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg. Arkivbild.
Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisar en vinst före skatt på 466 miljoner kronor för andra kvartalet 2020. Det kan jämföras med vinsten på 1 265 miljoner kronor motsvarande period 2019.

Omsättningen uppgick till 732 miljoner kronor, jämfört med 693 miljoner kronor ett år tidigare. Bolaget uppger att under coronapandemin i mars minskade antalet besökare med 30 procent till bolagets handelsplatser.

Annons

"Från april noterar vi att besöken gradvis kommit tillbaka och vid halvårsskiftet har besöksutvecklingen återhämtat sig till 95 procent i jämförelse med föregående år där delar av tappet beror på handelsplatsernas minskade öppettider", skriver vd:n Annica Ånäs i rapporten.

Bolaget har under pandemin skrivit 400 överenskommelser om hyresrabatter vilket ger en resultateffekt uppgår till 38 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons