GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kraftig villabrand nära Drottningsholms slott

Olycka • Publicerad 24 april 2021
En större villa på Ekerö totalförstördes i en brand under fredagskvällen. Räddningstjänsten arbetar för att rädda närliggande fastigheter.
En större villa på Ekerö totalförstördes i en brand under fredagskvällen. Räddningstjänsten arbetar för att rädda närliggande fastigheter.Foto: Pontus Altin/TT

En kraftig brand rasar just nu i en stor villa i närheten av Drottningholms slott på Ekerö.

– Lågorna syns på en kilometers avstånd, det är en oerhörd värme och elden hade fått rejält fäste när vi kom fram, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Larmet om en brand i en villa inkom vid 21.50 på fredagen.

– Vi skickade ett 25-tal brandmän från fyra stationer och när vi kom till platsen visade det sig att det brann i hela villan och det är en stor villa på runt 500 kvadrat i två plan, säger Roger Magnusson.

Enligt uppgifter ska ingen ha befunnit sig i villan när branden utbröt.

– Det är de uppgifter jag fått, men vi vet ingenting mer i nuläget, säger Roger Magnusson.

Räddningstjänsten jobbar just nu med att rädda två närliggande villor.

– Villan kommer brinna ner till grunden men hittills har vi lyckats stoppa spridningen till de två grannfastigheterna, men vi kommer finnas kvar med personal hela natten, säger Roger Magnusson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.