Annons
Nyheter

Bomb exploderade vid restaurang i Helsingborg

En bomb exploderade utanför en restaurang i centrala Helsingborg tidigt på morgonen.
Ingen person skadades, men mängder av fönster på flera fastigheter krossades.
Brott • Publicerad 24 maj 2022
Det finns inga uppgifter om personskador. Arkivbild.
Det finns inga uppgifter om personskador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax efter klockan 04 på tisdagsmorgonen som en kraftig explosion inträffade i centrala Helsingborg. Smällen hördes över stora delar av staden.

– Det vi vet är att en eller flera gärningsmän kommer norrifrån på Södra Skolgatan, lägger något utanför restaurangen och kort efter att de lämnat exploderar det, säger Karim Ottosson till TT.

Annons

Ingen person skadades vid explosionen.

– Man ser ju en likgiltighet från gärningsmannen eller gärningsmännen när man ställer någon form av bomb är det utom kontroll när man lämnar platsen, säger Ottosson.

Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget har polisen ingen misstänkt för brottet, men restaurangen antas ha varit måltavlan.

– Det är vår bedömning i nuläget, men vi har ingen motivbild, säger Karim Ottosson.

Explosionen orsakade stora materiella skador.

– Det är skador på fönster cirka 150 meter, i vardera riktning, från detonationsplatsen. Bland annat en gymnasieskola har fått samtliga fönster utblåsta och skador inomhus, säger Karim Ottosson.

Närbelägna Mariakyrkan har fått glasmålningar och fönster förstörda och håller stängt tills vidare, rapporterar P4 Malmöhus.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons