Annons
Nyheter

Kraftig brand i lägenhetshus släckt

Det har brunnit kraftigt i ett flerfamiljshus i centrala Luleå. Räddningstjänsten kämpade under flera timmar med att få branden under kontroll och vid tretiden på natten var elden släckt.
Brand • Publicerad 1 april 2021
Det har brunnit högst upp i huset. Under natten brann det fortfarande i väggar och tak.
Det har brunnit högst upp i huset. Under natten brann det fortfarande i väggar och tak.Foto: Simon Eliasson/TT
Fyra stationer arbetade under natten med att bekämpa branden i flerfamiljshuset (längst bort i bild).
Fyra stationer arbetade under natten med att bekämpa branden i flerfamiljshuset (längst bort i bild).Foto: Simon Eliasson/TT

– Vi har skalat ner insatsen och tar nu hand om vatten som rinner i fastigheten, säger Patrik Lindfors, inre befäl hos räddningstjänsten, till TT.

Larmet kom 21.33. Öppna lågor slog ut från husets översta våning och släckningsarbetet försvårades av att glöd tog sig in i väggar och tak.

Annons

– Det brinner i konstruktionen. Det kryper i väggar och tak, så det är det de kämpar med nu, sade Lindfors strax före midnatt.

Samtliga boende har evakuerats. Fyra ambulanser har varit på plats och undersökt de utrymda, varav en har fått uppsöka sjukhus för lindriga symtom.

Nästan 40 brandmän har arbetat med släckningen och arbetet kommer att pågå till fram på förmiddagen.

– Det är omfattande brand-, rök- och vattenskador, säger Lindfors.

Det är ännu oklart hur många lägenheter i huset som har påverkats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons