Annons
Nyheter

Körde 240 med barn i bilen – spikmatta stoppade

Norge • Publicerad 10 september 2023
Den norska polisen fick natten till söndagen ta till spikmatta för att få stopp på en bil som tidigare uppmätts köra i 240 kilometer i timmen. Då visade det sig att de vuxna fram hade två minderåriga i baksätet. Arkivbild.
Den norska polisen fick natten till söndagen ta till spikmatta för att få stopp på en bil som tidigare uppmätts köra i 240 kilometer i timmen. Då visade det sig att de vuxna fram hade två minderåriga i baksätet. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Ibland går det fort – även i Norge.

Det krävdes spikmatta för att polisen skulle få stopp på en bil som rusade fram i 240 kilometer i timmen på E6 norr om Oslo natten till söndagen. När den stannat visade det sig att de två vuxna fram hade två barn i baksätet. Det handlar dock inte om föräldrar med barn, enligt polisen.

Annons

Bilen upptäcktes strax efter midnatt på väg norrut. Polisbilen som försökte hänga på mätte farten på bilen till 240 kilometer i timmen men lyckades inte stoppa den. Strax därefter vände föraren, körde söderut och färden tog slut efter att en spikmatta hade lagts ut.

– Vi ser mycket allvarligt på detta, särskilt eftersom det fanns barn i bilen, säger Finn Håvard Ås på polisen till nyhetsbyrån NTB.

När poliserna fick syn på bilen hade de tidigare stoppat två 18-åringar som körde i 170 respektive 179 kilometer i timmen. Under lördagen var det en bilträff, polisen kallar det street meet, i trakten och flera samtal kom in om aggressiv körning. Polisen utesluter inte att det finns ett samband, men vill inte slå fast det.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons