GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunanställd misstänks förskingrat 750 000

Brott • Publicerad 24 november 2021
En person anställd i Mullsjö kommun misstänks för trolöshet mot huvudman. Personen tros ha förskingrat minst 750 000 kronor. Arkivbild.
En person anställd i Mullsjö kommun misstänks för trolöshet mot huvudman. Personen tros ha förskingrat minst 750 000 kronor. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En person anställd i Mullsjö kommun misstänks för trolöshet mot huvudman. Personen tros ha förskingrat minst 750 000 kronor.

Brottet avslöjades vid en intern kontroll. Pengarna ska ha betalats ut genom vad som betecknas som ett flertal maskerade utbetalningar under flera års tid. Den fulla omfattningen är ännu inte klarlagd.

– En medarbetare har erkänt att denne har legat bakom utbetalningarna, den här individen är avstängd under fortsatt utredning, säger Sandra Lidberg, kommundirektör i Mullsjö till Jönköpings–Posten.

En polisanmälan mot medarbetaren lämnades in under onsdagen.

"Har skattemedel förskingrats och stulits, vilket vi misstänker, ska detta utredas och pengarna ska begäras tillbaka", säger kommundirektör Sandra Lidberg på kommunens hemsida.

Utöver en fortsatt utredning av det misstänkta brottet kommer kommunen att se över sina rutiner, för att något liknande inte ska kunna ske igen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.