Annons
Nyheter

Kommunalrådet: Firande får vänta till helgen

Även Trollhättans kommunalråd Gert-Inge Andersson (S) mötte pressen på Saabfabriken på tisdagskvällen. Nu väntar bråda dagar:
– Firande får vi vänta med till helgen men vi kan glädjas, säger han till TT.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2010

– Det har varit en lång väntan och att vi äntligen fått det här beskedet känns fantastiskt, kanske framför allt för dem som jobbar på Saab och dess underleverantörer som kan känna en trygghet att få ha sina jobb kvar. Det känns fantastiskt bra.

Gert-Inge Andersson tror att Spyker blir en stabil ägare till Saab.

Annons

– Ja, med den frenesi som vd-n för Spyker har jobbat för att få den här affären i hamn så känner han nog verkligen att det ska gå bra. Det känns tryggt.

För sysselsättningen i Trollhättan och Västsverige är tisdagskvällens besked en glad nyhet, säger Gert-Inge Andersson:

– Det betyder väldigt mycket. Om vi tittar på Saabs betydelse för fordonsklustret, som är så viktigt för Sverige, så är det väldigt viktigt att Saab blir kvar. Tittar vi på Trollhättan så betyder det att vi kan jobba vidare mot målet att vi ska vara 70 000 invånare år 2030. Med ett motsatt beslut hade det varit besvärligt att nå upp till den ambitionen.

TT: Tror du på nyanställningar?

– Nu gäller det för Saab att börja sälja bilar igen och med det stöd som har varit runt hela världen kan vi väl förvänta oss att många passar på att byta bil.

Victor Muller tror inte att det behövs några fler nedskärningar i Saab. Tvärtom.

– Det är väldigt svårt att säga innan ens bläcket torkat. Men om vi tittar på företagsplanen är det mycket troligare att vi kommer att anställa än att avskeda folk.

Spykers vd vågar dock inte lova någonting.

– Nej, det vore väldigt naivt för det finns faktorer i livet vi inte kan styra över. Om krisen återkommer vet ingen vad som kan hända.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons