Annons
Nyheter

Kommun polisanmäler efter dansk bjudresa

Tranemo kommun har lämnat in en polisanmälan efter en bjudresa med mat och alkohol i Köpenhamn, rapporterar Borås Tidning.
Brott • Publicerad 18 september 2023
Det handlar om misstänkt mutbrott. Arkivbild.
Det handlar om misstänkt mutbrott. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Under resan, som gjordes tillsammans med en leverantör till kommunen, bjöds de kommunanställda på flera restaurangbesök med mat och alkohol. De besökte även nöjesparken Tivoli på bekostnad av företaget.

Leverantören i fråga är ett företag som fakturerat kommunen flera miljoner kronor under de senaste åren, enligt BT.

Annons

Enligt polisen har kommunen nu anmält sig själv för misstänkt mutbrott.

– Kommunen är polisanmäld för mottagande av otillbörlig förmån och ett företag är anmält för givande av otillbörlig förmån, säger Stefan Jalderyd på polisen i Ulricehamn, till tidningen.

Patrik Westerlund, chef för samhällssektionen på Tranemo kommun, uppger dock för BT att det är de enskilda deltagarna som polisanmälts.

– Det är kommunen som polisanmält de som deltagit på resan och även företaget. Vi misstänker att det kan handla om att någon form av mutbrott har begåtts och då gör vi en polisanmälan enligt våra riktlinjer och policy, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons