Annons
Nyheter

Knivhögg sin kusin på nyår – får fängelse

Brott • Publicerad 9 april 2021
En man döms till fängelse för att ha knivattackerat sin kusin vid ett nyårsfirande i Gislaved. Arkivbild av Jönköpings tingsrätt.
En man döms till fängelse för att ha knivattackerat sin kusin vid ett nyårsfirande i Gislaved. Arkivbild av Jönköpings tingsrätt.Foto: Thomas Johansson/TT

En 20-årig man döms till åtta års fängelse för att ha knivhuggit sin kusin och hennes pojkvän vid ett nyårsfirande, rapporterar P4 Jönköping.

De inblandade var på fest i Gislaved och under nyårsnatten uppstod ett bråk om droger, enligt vad de närvarande berättat. 20-åringen angrep sin 19-åriga kusin med kniv och hon fick livshotande skador. 19-åringens pojkvän försökte ingripa, blev också huggen och fick lindriga skador.

Den dömde har sagt att han var drogpåverkad, inte minns händelseförloppet och nekat till brott. Med en blodig kniv och flera vittnesmål som underlag dömer tingsrätten honom likväl för två mordförsök.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons