GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Knivhögg bussförare – döms till ungdomsvård

Brott • Publicerad 30 juni 2022
En 18-åring som knivhögg föraren och en medresenär på en lokalbuss i Göteborg döms till sluten ungdomsvård. Arkivbild.
En 18-åring som knivhögg föraren och en medresenär på en lokalbuss i Göteborg döms till sluten ungdomsvård. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

En ung man som knivhögg två personer på en buss i Göteborg i höstas döms till ett års sluten ungdomsvård, skriver lokala medier.

Busschauffören fick ett knivhugg i bröstet. "Om målsäganden inte hade fått vård hade han kunnat avlida", skrev åklagaren Helena Treiberg Claeson i åtalet enligt Göteborgs-Posten.

Gärningsmannen, som var 17 år vid händelsen, åtalades för att ha försökt mörda chauffören. Men tingsrätten dömer honom för grov misshandel av bussföraren samt av en passagerare som försökte avbryta våldet.

Strax före attacken hade en passagerare dragit i en nödbroms på bussen. När chauffören skulle återställa bromsen kom han i diskussion med några pojkar, vilket ledde fram till knivdådet.

Den unge mannen har hävdat att han blev rädd för chauffören, men inte hade för avsikt att skada honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.