Nyheter

Knivdrama på gymnasieskola

En man ska ha attackerat en elev på ett gymnasium i Vallentuna norr om Stockholm. Eleven är allvarligt skadad enligt Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Nyheter • Publicerad 30 november 2011

En annan av skolans elever berättar för TT:s reporter att polisen kom till platsen före ambulansen. Den första ambulansen ska ha kommit efter en halvtimme.

Offret uppges vara 16 år. Efter knivskärningen ska han han legat på rygg på skolgården och han var inte kontaktbar, enligt vittnen.

Enligt Aftonbladet är offrets ena lunga punkterad.

- En kille i mask högg honom flera gånger i ryggen, säger ett ögonvittne till tidningen.

Flera polisbilar står utanför skolan och skolgården har spärrats av, rapporterar TT:s reporter på plats i Vallentuna.

En polishelikopter flyger över området. Ett större medieuppbåd väntar utanför skolan. Eleverna håller sig inomhus.

Flera elever på gymnasieskolan skriver, uppger Expressen.se, på Twitter att de som en säkerhetsåtgärd inte får lämna skolan. Även en förskola i närheten håller barnen inomhus.

- Vår skola har tagit in alla förskoleelever som en säkerhetsåtgärd. Ingen får finnas ute på skolgården, säger Christer Westerlund, förskoleansvarig på Bällstabergs förskola, till tidningen.

- Jag kan inget säga ännu. Vår rektor är på väg till skolan, säger en pressad Anki Wallerå, utvecklingsledare vid Vallentuna gymnasium på telefon till TT.

TT: Är övriga elever i säkerhet?

- Ja, absolut. Vi har samlat kristeamet och vi ska gå ut med information till eleverna om en stund, säger Anki Wallerå.

Polisens pressansvarig är på väg till skolan, enligt rektor Helena Henrikson. Mer information om vad som har hänt kommer då. I nuläget vill hon inte säga något om händelsen.

Enligt Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral är det en elev på skolan som är allvarligt skadad. En förundersökning om försök till mord är inledd, uppger polisen.

- Vi har inte hittat vapnet, men det rör sig om något slags tillhygge, säger han.

Ingen annan person har enligt Olsson skadats vid attacken.

Enligt Aftonbladet.se ska knivskärningen ha skett på gymnasieskolans område men inte inne i lokalerna. Enligt polisen misstänks en yngre man för dådet.

- Vi arbetar nu med att få in vittnesuppgifter, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen letar efter en enda gärningsman, bekräftar Anders Gillander, pressansvarig för polisen i Roslagen.

- Vi har ännu ingen gripen, säger han till TT vid klockan tio.

Den skadades tillstånd är allvarligt men Anders Gillander vill inte gå in på detaljer om vilka skador det handlar om.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.