Annons
Nyheter

Knapp miljon för Madoffs prylar

Trots att en knapp miljon dollar sannerligen är en droppe i havet i sammanhanget, inbringade auktionen ändå långt mer än väntat när den amerikanske storsvindlaren Bernard Madoffs prylar gick under klubban.
Nyheter • Publicerad 15 november 2009
Jacka för 100 000 kronor.
Jacka för 100 000 kronor.Foto: Scanpix

– Det han gjorde var förfärligt. Men jag tänkte att jag kanske kan komma över något litet smycke för en billig penning och på så vis bidra till att hans offer får något betalt, kvittrade en kvinnlig auktionsbesökare som inte ville uppge sitt namn för Reuters.

Kvinnan var en av flera hundra budgivare och nyfikna när den nu 71-årige Bernard Madoff och hans hustru Ruths värdeföremål gick under klubban på Hotel Sheraton i New York i lördags.

Annons

Och auktionen gick över förväntan. Den specialsydda Metssupporterjacka i siden, dekorerad med namnet Madoff på ryggen, som hade värderats till mellan 3 500 och 5 000 kronor, gick för 14 500 dollar, det vill säga knappt 100 000 kronor.

Någon betalade drygt 15 000 kronor för en plånbok med monogrammet BM ingraverat.

Madoffs många klockor – han tycks ha haft en enorm förkärlek för lyxiga armbandsur – gick också bra. Upp till 450 000 kronor styck var köparna villiga att betala för de juvelbesatta dyrgriparna.

Den tidigare Nasdaq-styrelseledamoten Madoff dömdes i somras till 150 års fängelse.

De belopp kunder gjort anspråk på sedan det avslöjades att han hade iscensatt ett gigantiskt pyramidspel är enorma: totalt 21,2 miljarder dollar (147 miljarder kronor) på 2 335 konton i Madoffs företag, enligt de senaste beräkningarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons