GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klimataktivister lamslår Berlins flygplats

Tyskland • Publicerad 24 november 2022
Trafiken på Berlins flygplats står delvis still efter en klimatprotest. Arkivbild.
Trafiken på Berlins flygplats står delvis still efter en klimatprotest. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Berlins internationella flygplats blockeras delvis av miljöaktivister, vilket påverkar flygtrafiken och tvingar många bolag att omdirigera sina flyg.

Flygplatsen Ber, som är huvudstaden Berlin och förbundslandet Brandenburgs gemensamma storflygplats, utsattes för protesten från aktivistgruppen Sista generationen på torsdagseftermiddagen. Gruppen satte upp en banderoll på landningsbanan och stoppade därmed trafik.

Gruppen hade krav på ökade klimatinsatser från den tyska regeringen, men den krävde också att privatflygplan ska förbjudas att använda allmänna flygplatser samt att subventionerade biljettpriser på kollektivtrafik införs.

Gruppen tog sig in på flygplatsen genom ett staket, skriver tidningen Berliner Zeitung.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.