GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klass 1-varning för åska i centrala Svealand

Väder • Publicerad 22 juni 2021
Ännu ett kraftigt åskoväder drar in och en klass 1-varning har utfärdats för bland annat Örebro län. Arkivbild.
Ännu ett kraftigt åskoväder drar in och en klass 1-varning har utfärdats för bland annat Örebro län. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett kraftigt åskoväder drar in över centrala Svealand och SMHI har för natten mot tisdag utfärdat en klass 1-varning för åska i Örebro län, samt de sydöstra delarna av Värmlands län och Dalarnas län.

En klass 1-varning innebär omfattande och frekvent åska som medför stora störningar i el- och telefontrafiken. Lokalt kan det även förekomma mycket kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn, skriver SMHI.

I övrigt blir det under tisdagen fortsatt höga temperaturer längs med södra östkusten, från Stockholm till Blekinge, och det råder alltjämt mycket stor risk för skogs- och markbränder i området.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer