Nyheter

Kinas vicepresident på Sverigebesök

Landshövdingen i Västra Götaland, Lars Bäckström, och en grupp kineser bosatta i Sverige mötte Kinas vicepresident Xi Jinping när han kom till Göteborg på lördagskvällen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2010
Landshövding Lars Bäckström med hustru välkomnar Kinas vicepresident Xi Jinping då han anländer till Landvetters flygplats på lördagskvällen.
Landshövding Lars Bäckström med hustru välkomnar Kinas vicepresident Xi Jinping då han anländer till Landvetters flygplats på lördagskvällen.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Vicepresidentens plan landade på Landvetters flygplats klockan 18.10 och 20 minuter senare klev Xi Jinping ner på den röda mattan.

På söndagen blir det ett besök hos verkstadsjätten SKF och Ostindiefararen Götheborg och av allt att döma Volvo Personvagnars fabrik på Hisingen.

Färden fortsätter till Stockholm på måndagen där Xi Jinping möter statsminister Fredrik Reinfeldt för överläggningar. Vicepresidenten deltar också i ett arrangemang i stadshuset för näringslivet och i en ceremoni för firandet av 60 år av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Kina. Näringsministern och vice statsministern Maud Olofsson (C) är värd för det arrangemanget.

Där ska också åtta stora affärskontrakt undertecknas, i närvaro av svenska och kinesiska storföretagschefer.

Före hemfärd hinner Xi Jinping också med en visit tillsammans med migrationsminister Tobias Billström (M) i Hammarby sjöstad, ett besök på Stockholms universitet och en lunch med kungen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.