Annons
Nyheter

Kina isolerar Iphone-fabrik efter covidsmitta

Kina • Publicerad 2 november 2022
På en videoinspelning från den 29 oktober ses anställda lämna Foxconn-fabriken i Zhengzhou, Kina, för att slippa karantän.
På en videoinspelning från den 29 oktober ses anställda lämna Foxconn-fabriken i Zhengzhou, Kina, för att slippa karantän.Foto: Hangpai Xingyang/AP/TT

Ett industriområde i Zhengzhou i centrala Kina har isolerats efter att 64 covidfall bekräftats i staden. I området som ingen nu får tillträde till finns landets största fabrik för tillverkning av mobiltelefoner för Apples räkning.

Omkring 600 000 människor berörs av nedstängningen.

Annons

Myndigheterna tiger om huruvida stängningen av området runt flygplatsen i Zhengzhou är relaterad till ett covidutbrott på fabriken. Endast leveranser av mat och mediciner till området tillåts.

I oktober lämnade tusentals anställda fabriken efter klagomål om att smittade i området inte får någon vård, och av oro för att sättas i karantän. Man har också anklagat fabriken för att inte vidta tillräckliga smittskyddsåtgärder.

Kina står fast vid sin policy av nolltolerans mot covidsmitta, och flera områden i landet har stängts ned i veckor i försök att isolera vartenda fall av smitta. Det har hållit smittan i landet på låg nivå men lett till avbräck i handel och produktion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons