Annons
Nyheter

Kina inför visumrestriktioner för besökare

Kina • Publicerad 10 januari 2023
En kvinna som anländer till Sydkorea från Kina blir visad till en plats där hon kan covidtestas på flygplatsen. Arkivbild.
En kvinna som anländer till Sydkorea från Kina blir visad till en plats där hon kan covidtestas på flygplatsen. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Kina inför visumrestriktioner för resenärer från Sydkorea och Japan som vill komma till landet. Åtgärden bedöms vara ett svar på de ländernas beslut om att kinesiska resenärer som kommer till dem ska covidtestas.

Beskedet från Kina kom i form av korta meddelanden från landets ambassader i Seoul och Tokyo.

Annons

Enligt Seoul-meddelandet ska den nya visumrestriktionen, som sätter stopp för turist-, affärs- och vissa andra visum, gälla fram till dess att Sydkorea lyfter sina "diskriminerande inreseåtgärder" mot Kina.

Kina har hotat med motåtgärder mot länder som kräver att kinesiska resenärer ska kunna visa negativa testresultat.

Smittspridningen har ökat lavinartat i Kina sedan landet i december lättade på tre års hårda restriktioner med nedstängningar, karantän och masstestningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons