Annons
Nyheter

Kina förbjuder statsanställda att använda Iphone

Ekonomi • Publicerad 6 september 2023
Iphone får inte längre användas vid kinesiska myndigheter. Arkivbild.
Iphone får inte längre användas vid kinesiska myndigheter. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP-TT

Kina förbjuder statligt anställda att använda Iphone – och andra telefoner av icke-kinesiska märken – i sitt arbete, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till källor som är insatta i saken.

Landet har sedan tidigare förbjudit vissa statsanställda att använda Iphone, men enligt tidningen har förbudet nu utvidgats rejält. Beskedet kan ses som en del av en strategi där Kina försöker minska flödet av känslig information till utlandet.

Annons

Produkter från det kinesiska teknikföretaget Huawei har på ett liknande sätt förbjudits i en rad länders statsförvaltningar, däribland i USA, vilket det kinesiska förbudet nu anses spegla.

Tidigare har också bland annat anställda inom den kinesiska försvarsmakten förbjudits att använda fordon från det amerikanska bilföretaget Tesla, av säkerhetsskäl.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons