Annons
Nyheter

Kim skyller väderskador på lokala ledare

Nordkorea • Publicerad 14 augusti 2023

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har besökt tyfondrabbade områden och skyller enligt statliga medier skador på oansvariga lokala ledare.

Tyfonen Khanun drabbade under förra veckan den koreanska halvön. Ovädret orsakade också översvämningar och förödelse både i Syd- och Nordkorea liksom Kina. I just Nordkorea tenderar naturkatastrofer att orsaka extra stora skada på grund av det slutna landets bristande infrastruktur. Avskogning har dessutom gjort Nordkorea extra sårbart för översvämningar.

Kim Jong-Un ska i helgen ha besökt Anbyon, i östra Nordkorea, som drabbats av just översvämningar, rapporterar statliga nyhetsbyrån KCNA. Enligt rapporteringen ska Kim ha sagt att regionen drabbats extra hårt på grund av att de lokala myndigheterna inte vidtagit nödvändiga åtgärder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons