Annons
Nyheter

Kim roade gäster med traktor- och vapenparad

Nordkorea • Publicerad 9 september 2023
Traktorer som drar pansarvärnsrobotar på paraden i Pyongyang.
Traktorer som drar pansarvärnsrobotar på paraden i Pyongyang.Foto: Foto: KCNA/AP/TT
På bilden från nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA ses Kim Jong Un och hans dotter, som tros heta Ju Ae, beundra paraden.
På bilden från nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA ses Kim Jong Un och hans dotter, som tros heta Ju Ae, beundra paraden.Foto: Foto: KCNA/AP/TT

Kinesiska och ryska gäster bjöds på parad i Pyongyang när Nordkorea firade landets 75-årsdag. Inbjudan ses som ännu en manifestation för ledaren Kim Jong Uns allt tätare band med Moskva och Peking.

Till skillnad från andra parader i landet i år stod inte vapen med kärnkapacitet i fokus. Lördagens parad fokuserade i stället på paramilitära organisationer och säkerhetsstyrkor som skyddar Pyongyang.

Annons

Miljoner nordkoreaner på landsbygden ingår i Röda gardet för arbetare och bönder. I paraden deltog stora kolonner av motorcyklar, pansarvärnsrobotar dragna av traktorer och civila lastbilar med raketgevär.

Bilder från nyhetsbyrån KCNA visar hur en leende Kim tillsammans med sin dotter följer paraden från ledarens balkong.

Kina representerades av en delegation med vice premiärminister Liu Guozhong i spetsen, medan Ryssland hade sänt en sång- och dansgrupp med militär repertoar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons