Annons
Nyheter

Kim Jong-un sparkar toppgeneral

Nordkorea • Publicerad 10 augusti 2023
Nordkoreas diktator Kim Jong-un under en nyhetssändning i Sydkorea. Arkivbild.
Nordkoreas diktator Kim Jong-un under en nyhetssändning i Sydkorea. Arkivbild.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Nordkoreas diktator Kim Jong-un har sparkat toppgeneralen Pak Su-il, chef för generalstaben, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå KCNA.

Pak Su-il ersätts av Nordkoreas försvarsminister Ri Yong-gil. Några ytterligare detaljer om varför toppgeneralen sparkas är inte kända.

Annons

Beskedet kom vid ett möte med centrala militärkommissionen, där Kim Jong-un också uppmanade landet att öka vapentillverkningen och genomföra fler militärövningar för att vara bättre rustade för krig. Tidigare i veckan besökte Kim Jong-un flera vapenfabriker i landet.

Den militära sammankomsten i Nordkorea sker samtidigt som USA och Sydkorea förbereder sig för stora militärövningar senare under månaden. Nordkorea har upprepade gånger hotat med att övningarna kan utlösa "överväldigande" åtgärder som svar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons