GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kanada stoppar import av pistoler

Kanada • Publicerad fredag 19:01
Kanadas premiärminister Justin Trudeau presenterade förslag på nya hårdare vapenlagar i maj. Arkivbild
Kanadas premiärminister Justin Trudeau presenterade förslag på nya hårdare vapenlagar i maj. ArkivbildFoto: Patrick Doyle/AP/TT

Kanada förbjuder all import av pistoler från den 19 augusti. Det är en tillfällig åtgärd fram till att ett nationellt förbud mot att köpa enhandsvapen träder i kraft, vilket väntas ske senare i år.

Sådana vapen har bara ett syfte och det är att döda människor, säger säkerhetsminister Marco Mendicino.

Regeringens förslag om stopp för försäljning och import av enhandsvapen kom i maj, som reaktion på flera uppmärksammade masskjutningar i USA. Det fick många människor att rusa till vapenaffärer och lagren tömdes.

Vissa debattörer ifrågasätter hur effektivt säljstoppet blir, och hävdar att det verkliga problemet är smuggling av vapen från USA.

Enligt regeringens beräkningar finns över en miljon enhandsvapen i Kanada, som har en befolkning på 38 miljoner människor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.