Annons
Nyheter

Just nu: Sportflygplan med två ombord har kraschat i Varberg

Räddningstjänsten ryckte ut till Getteröns flygfält i Varberg efter att ett mindre plan kraschat. Två personer är inblandade i kraschen.
Varberg • Publicerad 5 maj 2019
Foto: Lennart Benson

11.17 larmades räddningstjänsten till Getterön i Varberg efter larm om att ett mindre flygplan kraschat på flygfältet, i anslutning till Varbergs flygklubb. Två personer är inblandade i olyckan.

– Det är piloten och passageraren. Inititalt är båda talbara, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Annons

Det är oklart hur pass skadade personerna är.

– Jag har ingen diagnos på dem. Vi har hjälpt ambulansen få ut dem. Jag vet inte hur allvarligt skadade de är, säger Peter Stenhed vid räddningstjänsten Väst.

Enligt flygklubbens segelflygchef Johan Klasson kunde den ena av de skadade gå till ambulansen medan den andra personen bars till ambulansen på bår. Båda är nu förda till sjukhus.

Av någon anledning har planet inte kunnat lyfta som det skulle.

– Det var i samband med en start från flygfältet som planet kraschade. Nu tillsätts en haverikommission som ska ta reda på vad som gått fel, säger Johan Klasson, segelflygchef vid Varbergs flygklubb.

Enligt honom är det ett plan av typen motorseglare som kraschat.

Inledningsvis spärrades platsen av för haverikommissionens undersökning. Vid 14.10 meddelade polisen dock att avspärrningen var hävd och att planet kommer bärgas från platsen.

Sandra OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons