Annons
Nyheter

JUST NU: Hus i Göteborg evakuerat – bombskyddet på väg

Polisen har larmats om ett misstänkt föremål under en bil på Hisingen i Göteborg.
– Vi är på plats och har spärrat av. Nationella bombskyddet kommer att ta sig till platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisregion Väst.
Brott • Publicerad 11 december 2018

Polisen har fattat beslut om att utrymma de boende i en fastighet i närheten. En lokal har ordnats dit de evakuerade kan ta sig under tiden polisens undersökningar pågår. Brämaregårdens kyrka har öppnats för människor som på grund av avspärrningarna inte kan ta sig hem, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen sker i stadsdelen Brämaregården, där även en skottlossning inträffade på måndagskvällen. Fyra personer anhölls under natten, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen. Polisen har säkrat tekniska bevis.

Annons

Det finns inga uppgifter om att de två händelserna har något samband.

– Naturligtvis kollar vi på om det finns något samband, säger Stefan Gustafsson till SVT Väst.

Larmet rör en plats som ligger nära det ställe där bombtekniker i december förra året tog hand om ett föremål som uppgavs "sannolikt vara en handgranat". Då sade polisen att händelsen kunde ha samband med strider mellan kriminella gäng.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons