Nyheter

Juholt chanslös mot Reinfeldt

Kräftgången fortsätter för Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt i opinionsmätningarna.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011
Foto: Scanpix

Enligt en mätning från DN/Synovate leder statsminister Fredrik Reinfeldt kraftigt över S-ledaren på samtliga områden i undersökningen.

Drygt 1 000 personer har tillfrågats om vem de föredrar inom fem områden som ingår i en statsministers kärnuppdrag - och inte ens S-väljarna har fullt förtroende för sin partiledare. Endast på två områden finner de Juholt bättre lämpad än Reinfeldt, skriver DN.

I en mätning från Aftonbladet/United Minds hamnar Socialdemokraterna samtidigt för första gången under 25 procent. Det är den sämsta siffran sedan mätningarna inleddes i april 2009.

På två månader har Socialdemokraterna förlorat drygt sju procentenheter och får nu 24,9 procent.

Moderaterna går kraftigt framåt i mätningen och får 32,8 procent. Även Vänsterpartiet ökar och når 6,9 procent, den högsta siffran för partiet sedan mätningarna började, skriver Aftonbladet.

Håkan Juholt är inte bekymrad över de usla opinionssiffrorna.

– Jag kommer att leda S i valet 2014, säger han.

Juholt vill inte ge sig själv någon tidsfrist för när opinionen måste ha vänt uppåt, annat än valet 2014.

– Valresultatet kommer att visa inte bara att jag stärkt S utan dessutom att vi kommer att ge den här regeringen, som är fullständigt idélös, en ordentlig match, säger Juholt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.