Annons
Nyheter

Joy Rahman fri med reseförbud

Svensken Joy Rahman har släppts från fängelset i Bangladesh, men är fortfarande misstänkt för bland annat anstiftan till mord.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2010

Hans pass är taget i beslag och han får inte lämna landet.

Joy Rahman har suttit häktad i sitt forna hemland i ett år och elva månader. Den 4 januari släpptes han, berättar han för Svenska Dagbladet.

Annons

– De var tvungna att släppa mig. Det finns inga klara bevis och inga vittnen som säger att jag skulle vara inblandad i något mord, säger han.

Joy Rahman avtjänade åtta år i svenskt fängelse dömd för mord innan han friades 2002 efter en ny rättegång. Han startade en välgörenhetsorganisation i Bangladesh för det rekordstora skadeståndet. Det var under en vistelse i landet som han greps, misstänkt för att ha beställt mordet på välgörenhetsstiftelsens kassör som hittades nergrävd 2008.

Nu har han begärt att Högsta domstolen i Bangladesh ska underkänna misstankarna mot honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons