Annons
Nyheter

Journalist får fängelse för sexbrott mot barn

Åklagaren har kallat honom "ett rovdjur på nätet". Nu döms en dansk journalist till fängelse i tre och ett halvt år för sex barnvåldtäkter och sexuella kränkningar mot ett stort antal barn.
Danmark • Publicerad 14 november 2022
Förutom att ha filmat och begått sexbrott mot barn fysiskt har den danske journalisten begått sexbrott mot barn i USA via internet. Nu döms han till fängelse. Arkivbild.
Förutom att ha filmat och begått sexbrott mot barn fysiskt har den danske journalisten begått sexbrott mot barn i USA via internet. Nu döms han till fängelse. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

– Han är det man kallar en "predator", alltså ett rovjdur på nätet, sade åklagare Lise Frandsen när hon yrkade på att mannen skulle dömas till förvaring, alltså inspärrning på obestämd tid.

Rättsläkare som undersökt mannen har bedömt att han utgör en fara för samhället, eftersom han är sexuellt avvikande och har narcissistiska drag. Därför har även de rekommenderat att han döms till förvaring.

Annons

Tingsrätten i Roskilde har kommit fram till att han är skyldig till sex våldtäkter mot barn under tolv år på grund av hur han berört dem när de varit sovande, men domstolen väljer att döma mannen till ett tidsbestämt fängelsestraff på tre och ett halvt år.

Han har vid 165 tillfällen filmat och tagit bilder av 31 barn, däribland sina egna, medan de badat och varit på toaletten. Dessutom har han på motsvarande sätt begått brott mot barn i USA via internet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons